Veel gestelde vragen.

Wat is de deadline voor sollicitaties?

Ons kantoor te Amsterdam recruteert het gehele jaar door, dus er zijn geen deadlines.

Hoe kan ik solliciteren voor een stageplek?

Je kunt solliciteren voor een stage via onze website. Daar staat ook meer informatie over mogelijkheden voor stagiairs en advocaat-stagiaires. Op het sollicitatieformulier dien je je CV en academische loopbaan in te vullen; deze gegevens worden vervolgens ter beoordeling doorgestuurd naar de medewerkers die gaan over de werving en selectie van afgestudeerden.

Worden sollicitaties in aanmerking genomen die via e-mail of per post worden verstuurd?

Nee. Je kunt uitsluitend via onze website solliciteren voor een vacature of stage. Klik hier om te solliciteren.

Waar zit de Amsterdamse vestiging?

Onze vestiging bevindt zich in het World Trade Center (WTC) aan de Zuidas in Amsterdam. Adres en routebeschrijving zijn te vinden op de Amsterdamse homepage van Linklaters.

Hoe gaat het er tijdens een sollicitatiegesprek aan toe?

Het sollicitatiegesprek bestaat uit vijf onderdelen, te weten een psychometrische test, een gesprek met iemand uit ons HR-team en een partner, twee gesprekken met partners of senior medewerkers en één case study.

Welke kledingvoorschriften gelden voor een sollicitatiegesprek?

Je wilt natuurlijk professioneel en representatief overkomen, dus het is raadzaam te kiezen voor een verzorgde, zakelijke outfit.

Wat houdt een psychometrische test in?

Hierbij gebruiken we een viertal testen die zijn ontworpen om iemands kritisch denkvermogen op hoog niveau te meten. Elke test richt zich op een ander aspect van je analytische capaciteiten. De vier tests zijn:

  • Logisch redeneren
  • Verbale analogieën
  • Cijferreeksen
  • Abstract redeneren

Voorafgaand aan elke test krijg je gedetailleerde instructies met duidelijke voorbeelden van het soort vragen dat je zal worden gesteld. Elk van de vier testen duurt circa twintig minuten; per vraag krijg je een bepaalde hoeveelheid tijd om te antwoorden, waarbij geldt: hoe lastiger de vraag, hoe langer de tijd om te antwoorden. Een dergelijke psychometrische test is geschikt voor iedereen die solliciteert naar een baan waarbij een hoog niveau van analytische vaardigheden essentieel is om de functie naar behoren te vervullen. We maken dan ook veel gebruik van deze test en onze ervaring leert dat het een effectief werving & selectie-instrument is.  De tests worden in het Nederlands afgenomen en zijn ook in het Engels beschikbaar.

Hoe kan ik me voorbereiden op de psychometrische test?

Je kunt niet leren of oefenen voor een psychometrische test; wel zijn er op internet vergelijkbare tests te vinden die je een globaal beeld geven van wat je kunt verwachten.

Er dienen speciale voorbereidingen te worden getroffen voor mijn sollicitatiegesprek. Hoe moet ik dit aanpakken?

Wij zijn een werkgever die iedereen gelijke kansen biedt, en we treffen zo nodig graag speciale voorbereidingen gedurende de gehele sollicitatieprocedure. Dit zal op geen enkele manier van invloed zijn op je sollicitatie. Stuur een e-mail naar nlrecruitment@linklaters.com om een en ander te bespreken.

Wat gebeurt er na de eerste, tweede en derde sollicitatieronde?

Nadat je bij ons op gesprek bent geweest, zal ons werving & selectie-team zo snel mogelijk contact met je opnemen en je de uitkomst meedelen.