Het dagboek van Jenna.

Jenna Athaulla

Universiteit: Maastricht

"26 studenten uit acht landen gedurende twee weken stage lopen bij de ‘headquarters’ van een topkantoor. Dat klinkt veelbelovend, het was echter nog veel beter! Naast een spannend kijkje in de keuken in Londen is er ook veel tijd voor sociale activiteiten waar vriendschappen uit zijn gekomen die zeker een vervolg krijgen. Bij aankomst in London bleek dat we in een groot appartementencomplex zaten waar plek was voor alle stagiaires. Ikzelf deelde een appartement met een Zweeds meisje, al snel bleek dat het goed klikte waardoor het erg gezellig was. De rest van de en groep was ook fantastisch, luidruchtige Spanjaarden, zingende Portugezen, veel bierdrinkende Duitsers en een Zweed die de BeeGees net iets te goed kon imiteren zorgden voor hilarische avonden.

De eerste week kregen we overdag les over het werk  in London. Natuurlijk over common law, wat toch behoorlijk verschilt van ons systeem. Maar vooral  het begrijpen van het bedrijfsleven en markten om op die manier cliënten zo goed mogelijk bij te kunnen staan en voorzien van advies.  Dit deden we in teams van ongeveer vijf die van dag tot dag varieerden.  In de teams kregen we opdrachten die we samen op moesten lossen, presentaties voorbereiden, voordragen en verdedigen. Wat opviel is dat studenten uit verschillende landen verschillende meningen, oplossingen en ideeën naar voren brachten, waardoor we veel van elkaar konden leren. In de eerste week werden ’s avonds ook met Linklaters leuke dingen georganiseerd. Een hoogtepuntje was het pingpong toernooi in een bar waar uiteindelijk de GSSP studenten het van de Engelse ‘vacation scheme’ studenten wonnen, dat was weer een mooie overwinning! Helaas kwamen ik en mijn teamgenoot niet verder dan de halve finale, waar ik stiekem niet geheel ontevreden mee was. 

In de tweede week werden we geplaatst bij een praktijkgroep. We hadden het kantoor al gezien met een rondleiding, en nu mochten we een beetje proeven hoe het er aan toe gaat als je echt aan het werk bent in Londen bij Linklaters. Ik zat op de afdeling Corporate waar ik het erg naar mijn zin had.  Mijn buddy was een trainee die net vier maanden aan het werk was in Londen, hij was gezellig, sociaal, praatgraag en zorgde ervoor dat ik altijd iets te doen had. Mijn kamergenoot was een Ierse advocate die me graag dingen uitlegde als ze me aan het werk zette en me in pauzes tips gaf over dingen die ik echt moest zien in London. Iedereen op de afdeling was erg vriendelijk, open en sociaal waardoor een fijne sfeer hing. Ook in de tweede week werden er leuke dingen voor ons georganiseerd, zo gingen we naar de ‘Shard’, het theater en uit eten met de hele groep stagiaires. Vooral het theater was voor mij een positieve verrassing, ik had niet verwacht dat het stuk ‘Warhorse’ zo goed in elkaar zou zitten en toch veel mensen om me heen aan het huilen kreeg. Het GSSP programma is een fantastische ervaring waar je een unieke kans krijgt om een met een groep internationale studenten twee weken lang Linklaters en Londen ontdekt. Mocht je uitgekozen worden, prijs je gelukkig, want er staat je een geweldige tijd tegemoet die je niet snel zal vergeten.

Kortom, het waren twee weken om niet te vergeten. Aarzel dus niet en schrijf je in voor het Global Summer Students' Programme 2016!"