Loopbaanontwikkeling.

Ontwikkel je tot een van de beste en slimste mensen in de juridische wereld.

Linklaters biedt het beste internationale opleidings- en ontwikkelingsprogramma voor advocaten. De mondiale economie verandert in zo'n hoog tempo dat elke nieuwe generatie advocaten zich nieuwe vaardigheden, expertise en denkwijzen meester moet maken. Daardoor wordt het werken als advocaat nooit saai, maar het vraagt wel om een dynamische benadering van onderwijs en ontwikkeling. Willen we als kantoor ingeschakeld blijven worden bij de meest uitdagende projecten en uitstekende resultaten behalen voor onze cliënten, dan moeten we kunnen beschikken over advocaten die op de toppen van hun kunnen opereren.

Het is ons doel een integrale opleiding tot stand te brengen die internationaal aanzien geniet, zowel binnen als buiten Linklaters. Daarom hebben wij een speciaal college van advies waarin toonaangevende personen uit de zaken- en academische wereld zitting hebben. Het onderwijsprogramma wordt in samenwerking met Harvard Business School en andere prestigieuze instellingen.

Het programma is speciaal ontworpen ten behoeve van een doorlopende professionele ontwikkeling van de deelnemers. Het curriculum combineert zakelijke vaardigheden met vakinhoudelijke kennis en voorziet advocaten van alle soorten expertise die nodig is voor succes in een alsmaar veranderende wereld. Deze aanpak garandeert dat Linklaters-advocaten eenzelfde hoogwaardige opleiding genieten, ongeacht de vestiging waar ze werken. De naam van dit onderwijsprogramma is de Linklaters Law & Business School.

De Linklaters Law & Business School

De Linklaters Law & Business School voorziet je van voldoende kennis en vertrouwen om als advocaat te fungeren als een betrouwbare zakenpartner in plaats van slechts als vakinhoudelijke adviseur. Bij ons ben je verzekerd van de juiste hulpmiddelen om je eigen professionele groei aan te sturen en je carrièredoelen te behalen. De kwaliteit, inhoud en uitwerking van het curriculum zijn wereldwijd hetzelfde. Elke fase in de ontwikkeling van advocaat-stagiaire tot partner kent een speciaal traject met specifieke mijlpalen.

Tijdens je loopbaan kun je profiteren van een gevarieerd opleidingsprogramma dat deels op internationaal en deels op nationaal niveau wordt gegeven. Op basis hiervan zul je in staat zijn de uitdagingen het hoofd te bieden die komen kijken bij een uitdagende baan in de steeds veranderende Nederlandse juridische markt.

Internationaal introductieprogramma voor nieuwe advocaten

Wanneer je ons advocatenkantoor als advocaat-stagiaire komt versterken, neem je samen met andere junior associates van over de hele wereld eerst een week lang deel aan ons kennismakingprogramma. Dit vindt plaats op onze Londense vestiging en bestaat o.a. uit presentaties door partners, collega's van praktijkgroepen en andere belangrijke Linklaters-personen. Zo kun je je kennis van onze strategie en cultuur verbreden en een begin maken met het opbouwen van een eigen netwerk.

De Law Firm School

Elke advocaat-stagiaire die begint bij onze Amsterdamse vestiging doorloopt een intensief eenjarig opleidingsprogramma van de Law Firm School. Dit programma is erop gericht je van een stevige basis in het internationale ondernemingsrecht te voorzien, waarbij de vereisten die gepaard gaan met een internationale praktijk centraal staan. Hierdoor krijg je diepgaande inhoudelijke kennis van het internationale juridische landschap. Bovendien zorgt het programma voor een versnelde uitbreiding van je kennis over de transactiepraktijk en biedt het de mogelijkheid kennis te maken met andere advocaat-stagiaires van verschillende Amsterdamse advocatenkantoren. Wij zien er tevens op toe dat je tijdens dit opleidingstraject zult voldoen aan de vereisten van de Nederlandse Orde van Advocaten, zodat je de fase van advocaat-stagiair kunt afronden. Dit betekent bijvoorbeeld dat we ervoor zorgen dat je genoeg proceservaring opdoet.

Praktijkdiploma

In de eerste vier jaar dat je bij ons werkt, blijf je opleiding genieten die zich toespitst op vakinhoudelijke kennis en beroepsvaardigheden, net als andere junior associates van Linklaters wereldwijd. Op deze manier bouw je de vereiste expertise op om te excelleren in een veranderende mondiale economie, in de wetenschap dat je collega's wereldwijd ditzelfde proces doorlopen.

Het Global Associate Core Skills-programma biedt onderwijs en begeleiding met betrekking tot een aantal kernvaardigheden, waaronder omgangsvormen met een diversiteit aan cliënten en het effectief managen van je verschillende taken. Het Global Foundation Skills-programma omvat juist de basisvaardigheden op juridisch-technisch vlak waarover een advocaat dient te beschikken. Deze twee algemene programma's worden aangevuld met extra modules die in Amsterdam worden gegeven; deze bestaan o.a. uit een innovatieve cursus juridisch Engels en onze ‘Lunch & Learn’-sessies die met regelmaat worden gehouden en als forum fungeren waar je zaken en onderwerpen aan de orde kunt stellen die relevant zijn voor een medewerker. Daarnaast komen de verschillende praktijkgroepen wekelijks bijeen om vakinhoudelijke onderwerpen te bespreken zoals jurisprudentie, wetgeving en literatuur die van belang zijn voor zowel advocaten als cliënten.

Wij geloven in continue opleiding, wat betekent dat je zodra je medewerker bent geworden, begint met het opleidingstraject om je Praktijkdiploma te halen.

Leren van talentvolle collega's

Ook het werken in een omgeving met juridische experts van het hoogste niveau draagt substantieel bij aan je ontwikkeling. Linklaters hanteert hoge normen – we rekenen erop dat iedereen deze naleeft en altijd bij elkaar terecht kan. Onze 'open deur'-cultuur houdt in: je bent vrij om vragen te stellen en de kennis en expertise van partners of andere medewerkers te raadplegen. Het is immers ons doel dat jij je ontwikkelt tot een advocaat die net zo goed is als de topadvocaten waar je vanaf het begin mee samenwerkt.

Managing Associate Development Centre

Het opleidingsprogramma voor managing associates begint met het in kaart brengen van de behoeften van elk van hen afzonderlijk. Vervolgens gaan we samen aan de slag om een maatwerkleertraject op te zetten waarin cliënt-, zakelijke en commerciële vaardigheden centraal staan - allemaal om jou als managing associate in staat te stellen de volgende stap in je carrière te zetten.

Managing Associate Diploma

Het opleidingsprogramma dat leidt tot het behalen van je Managing Associate-diploma bestaat uit de kennis en vaardigheden die essentieel zijn om te kunnen voldoen aan de hoogste professionele standaarden, wat zich bijvoorbeeld vertaalt in het voltooien van baanbrekende transacties, het leidinggeven aan teams of het leveren van uitstekende dienstverlening aan cliënten. Er wordt ook aandacht besteed aan mogelijke nieuwe loopbaandoelen. Het programma bestaat uit een uitgebreid pakket vaktechnische, internationale en regionale componenten, en is beschikbaar voor alle managing associates. De kern wordt gevormd door een persoonlijk ontwikkelplan dat beschrijft op welke manieren je bijdraagt aan de studie- en opleidingsactiviteiten van Linklaters.

Cursussen voor Partners en Counsels

Wat ons betreft zou er nooit een einde mogen komen aan ontwikkeling en (bij)scholing. Daarom bestaat er ook voor onze partners en counsels een gestructureerd programma gericht op continue professionele ontwikkeling en waarbij je wordt ondersteund door coaching en begeleiding door collega's.