Mogelijkheden

Linklaters biedt unieke opleidings- en loopbaan mogelijkheden voor afgestudeerden. Omdat wij ernaar streven een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor te worden dat tot de absolute top behoort, zul je komen te werken met de beste advocaten ter wereld die de meest opzienbarende resultaten voor cliënten kunnen behalen. Daarbij word je bij elke stap gestimuleerd je eigen ambities en potentieel te realiseren. Een advocaat moet alle fijne mazen van de wet kennen en cliënten door die mazen heen leiden naar een oplossing die hen zal helpen hun bedrijfsdoelstellingen te behalen. Een opleiding volgen bij Linklaters betekent dat je aan de meest uitdagende deals ter wereld kunt meewerken en gebruik kunt maken van hoogwaardige opleidingsprogramma's. We hebben hoge verwachtingen van je, maar daar staat ook een goede beloning tegenover.

Studentenstages

Bij het nemen van een beslissing staat een studentenstage voor jou ongetwijfeld centraal. Wij beschouwen dit als een buitenkans om alle aspecten van ons kantoor te leren kennen en bovendien is het de ideale mogelijkheid om te bepalen of een internationale commerciële praktijk iets voor jou is. Je zult de dagelijkse gang van zaken op een advocatenkantoor van dichtbij kunnen meemaken, en daarnaast krijg je ook nog toegang tot middelen die van onschatbare waarde kunnen zijn bij het schrijven van je afstudeerscriptie. Maar bovenal zijn we ervan overtuigd dat dit je kans is om te bepalen of Linklaters voor jou de juiste plek is om je carrière te beginnen. Lees hieronder de ervaringen van een van onze stagiairs.

Wij zorgen ervoor dat je op de gespecificeerde gebieden de beste opleidings- en ondersteuningsmiddelen tot je beschikking hebt. Als je een stageplaats weet te bemachtigen, kom je te werken midden in de praktijk met de advocaten, en kan je gebruikmaken van onze know how systemen en databases waarin Linklaters' meest recente adviezen, artikelen en standpunten zijn opgenomen.

Onze stages onderscheiden zich echter op nog een andere manier. Wij geloven namelijk dat je er alleen echt achterkomt hoe het leven van een advocaat op onze Amsterdamse vestiging eruitziet, door daar een tijdje zelf aan de slag te gaan. Het karakter van ons advocatenkantoor betekent dat je loopbaan automatisch een internationale dimensie krijgt. Je zult bijna meteen zij aan zij werken met talentvolle advocaten van over de hele wereld, en het kan voorkomen dat je naar het buitenland mag voor zaken. Je wordt onthaald als een echt lid van ons team, niet als de ‘nieuwe stagiair’; je krijgt dezelfde taken als een advocaat-stagiaire. Op die manier zul je zo veel ervaring opdoen, zowel met interessante projecten als met het samenwerken met partners en managing associates, dat na afloop de wereld aan je voeten ligt.

Justus Hoefnagel (Amsterdam)

"Ik heb veel geleerd van mijn studentenstage bij Linklaters Amsterdam. Voor de recent gestarte praktijkgroep Corporate Litigation heb ik zeer uiteenlopende werkzaamheden verricht, van het schrijven van adviezen over allerlei verschillende juridische kwesties en het bijdragen aan de ontwikkeling en marketing van de nieuwe praktijkgroep tot het bijwonen van zittingen van de Ondernemingskamer in Amsterdam. Doordat het een relatief klein kantoor is, zijn de lijnen kort en de partners en medewerkers erg toegankelijk; ze vonden het geen enkel probleem om juridische problemen aan me uit te leggen en te bespreken. De internationale sfeer op het kantoor is voelbaar. De voertaal bij de meeste werkzaamheden is Engels, ook tijdens de werkbespreking elke maandagochtend. Daarnaast ontmoet je bij de Amsterdamse vestiging natuurlijk ook veel buitenlandse advocaten.

"Ik heb ook vaak deelgenomen aan sociale activiteiten die door Linklaters werden georganiseerd. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan aan het 'Wish You Were There'-evenement, waarbij honderden cliënten de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap voetbal konden zien in het Vondelpark in het kader van een door Linklaters georganiseerde Zuid Afrikaanse "braai". Daarnaast heb ik in het Linklaters-voetbalteam meegespeeld en ben ik zelfs naar Luxemburg geweest om daar met het Linklaters-team deel te nemen aan de ING Europe-marathon Luxembourg. Door aan deze activiteiten mee te doen, heb ik niet alleen de kans gekregen om andere medewerkers van Linklaters beter te leren kennen, maar heb ik ook advocaten van andere Europese vestigingen van Linklaters ontmoet. Op die manier heb ik een goede indruk kunnen krijgen van het internationale karakter van het kantoor."

Word een advocaat-stagiaire

Wij bieden onze afgestudeerden een driejarig opleidingscontract (advocatenstage): klik hier om je aan te melden. Tijdens deze opleiding zul je onder andere anderhalf jaar ervaring opdoen in twee praktijkgebieden naar keuze. De meeste mogelijkheden doen zich doorgaans voor in de praktijkgroepen Corporate en Finance , maar je kunt soms ook in teams worden geplaatst die zich bezighouden met kwesties op het gebied van bijvoorbeeld procesrecht of arbeidsrecht.
Om meer te weten te komen over de loopbaanmogelijkheden bij Linklaters, kun je je het beste aanmelden voor een stage.